Περιγραφή
Η μόνη ζυμωμένη L-Αργινίνη αλκαλικής μορφής (10,5 pH – 12 pH). Ιδανικό συμπλήρωμα διατροφής για αθλητές και για χορτοφάγους 100%.
Η L-Αργινίνη (BASE) είναι ένα αµινοξύ βασικής µορφής, που συµµετέχει σε πληθώρα διεργασιών του οργανισµού. Αποτελεί βασικό συστατικό της πρωτεϊνοσύνθεσης.
Η L-Αργινίνη (BASE) συµβάλλει στην κυτταρική διαίρεση, στη µυϊκή αναδόµηση και αποκατάσταση, στην αποµάκρυνση της αµµωνίας από το σώµα, στην ανοσολογική λειτουργία και στην απελευθέρωση των ορµονών.
Βοηθά στη µεταφορά, την αποθήκευση και την έκκριση αζώτου καθώς και στη δηµιουργία και αναδόµηση ιστού.
Μορφή: 60 δισκία.
Συνιστώµενη δοσολογία: 1 δισκίο την ημέρα µε λίγο νερό ή άλλο ρόφηµα.
Συστατικά: L-Αργινίνη, µαλτοδεξτρίνη, πληρωτικό µέσο µικροκρυσταλλική κυτταρίνη, αντισυσσωµατικός παράγοντας άλατα µαγνησίου λιπαρών οξέων, υλικό επικάλυψης (υδροξυπροπυλοµεθυλοκυτταρίνη, χρωστική διοξείδιο του τιτανίου, φορέας τάλκης, αρωµατικό εκχύλισµα βανίλιας).
Ενεργά Συστατικά |
ανά δόση (1 δισκίο) |
% ΣΗΔ* |
L-Αργινίνη |
1000 mg |
** |
*% ΣΗΔ = Διατροφική τιμή αναφοράς – Τιμή αναφοράς κατά LMIV
Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας. Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας. Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά.
Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777
Επιπλέον πληροφορίες
Τι είναι τα ζυμωμένα συμπληρώματα διατροφής;
Τα συμπληρώματα που έχουν υποστεί τη διαδικασία της ζύμωσης παρασκευάζονται με συστατικά τα οποία συνήθως παράγονται μέσω ζύμωσης γαλακτικού οξέος, ζύμωσης αιθανόλης ή με τη βοήθεια βακτηρίων, μυκήτων ή ενζύμων.
Η ζύμωση διασπά τα άπεπτα φυτικά υλικά των συστατικών (προ-αφομοιώνει τα πλούσια σε κυτταρίνη φυτικά κυτταρικά τοιχώματα), ενώ μειώνει επίσης την περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και σάκχαρα.
Επομένως, για παράδειγμα, η ζυμωμένη σκόνη κουρκουμά είναι 1,5 φορές ισχυρότερη από τη συμβατική σκόνη κουρκουμά.
Η ζύμωση αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα των βιταμινών και των μετάλλων με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να απορροφηθούν από τον οργανισμό.
Η ζύμωση αυξάνει επίσης τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των συμπληρωμάτων διατροφής.
Η ζύμωση μπορεί να προστατεύσει από την αλλοίωση των συστατικών καθώς είναι μια φυσική διαδικασία συντήρησης.
Παρ’ότι η ζύμωση είναι μια χημική διαδικασία, δεν βασίζεται στην προσθήκη επιβλαβών χημικών παραγόντων.
Διατροφικός Πίνακας |
ανά δισκίο |
ανά 100 g |
Ενέργεια |
23,8 kJ / 5,7 kcal |
1833 kJ / 436 kcal |
Λιπαρά
εκ των οποίων κορεσμένα
|
0 g
0 g
|
0 g
0 g
|
Υδατάνθρακες
εκ των οποίων σάκχαρα
|
0,13 g
0 g
|
10 g
0 g
|
Πρωτεΐνη |
1,0 g |
77 g |
Αλάτι |
0 g |
0 g |