- Συμπλήρωμα διατροφής
- Βιταμίνη Κ2 μενακονίνη και βιταμίνη D3
- Ιδανικό συμπλήρωμα για την μέγιστη απορρόφηση του ασβεστίου από τα οστά
- Βοηθά στην πήξη του αίματος. Υψηλής βιοδιαθεσιμότητας.
- Ενεργοποίηση οστεοκαλσίνης
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ2 Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
Η βιταμίνη Κ είναι μια ομάδα δομικά παρόμοιων, λιποδιαλυτών βιταμίνών που το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται για την πλήρη σύνθεση ορισμένων πρωτεϊνών που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για:
- Tην πήξη του αίματος
- Για τον έλεγχο της πρόσδεσης του ασβεστίου στα οστά και άλλους ιστούς
- Για τον περιορισμό της εναπόθεσης του ασβεστίου στα όργανα και στα αγγεία
Η ΛΗΨΗ Κ2 ΩΦΕΛΕΙ:
► Στην καρδιαγγειακή υγεία και στην αποτροπή της αθηροσκλήρωσης και του εγκεφαλικού.
► Στην αποτροπή πολλών μορφών καρκίνου. Εκτός από την αποτροπή, διερευνάται και η συμβολή της Κ2 στηθεραπεία ορισμένων μορφών καρκίνου.
► Στη διατήρηση γερών οστών και την αποτροπή της οστεοπόρωσης
► Αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, πράγμα που εκτός από τους διαβητικούς ενδιαφέρει πολύ όσους θέλουν να διατηρήσουν ένα λεπτό κορμί.
► Βοηθά στην γονιμότητα των ανδρών
► Στις γυναίκες βοηθά πολύ σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου
►Τα παιδιά για το σωστό σχηματισμό του προσώπου, της σιαγόνας, του οδοντικού τόξου.
► Στη νοητική υγεία αλλά και γενικότερα την υγεία του εγκεφάλου.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!! Η βιταμίνη Κ2:
- μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
- είναι το κλειδί για να εισέρχεται το ασβέστιο στα οστά και να μην εισέρχεται στις αρτηρίες.
ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ Κ2 ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D3
Η βιταμίνη Κ2 εμπλέκεται σε έναν λεπτό χορό με την βιταμίνη D, και θα πρέπει να έχετε και τα δύο συστατικά σε συνεργικές μεταξύ τους και επαρκείς ποσότητες για να εξασφαλίσετε βέλτιστη υγεία.
Καθώς μεγαλώνουμε ο σκελετός μας επιδεινώνεται. Το σώμα μας συρρικνώνεται στο ύψος, τα οστά γίνονται περισσότερο εύθραυστα και οι σπόνδυλοι αλλάζουν σχήμα.
Η οστεοπόρωση είναι μια ασθένεια στην οποία η πυκνότητα και η ποιότητα του οστού μειώνονται, με αποτέλεσμα την αδυναμία του σκελετού και αυξημένο κίνδυνο για κατάγματα.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο δια βίου κίνδυνος για οστεοπορωτικά κατάγματα στις γυναίκες είναι 30-50%, ενώ στους άνδρες ο κίνδυνος είναι 15-30%. Οι τρεις συνηθέστεροι τύποι καταγμάτων οστεοπόρωσης είναι κάταγμα στον καρπό, σπονδυλικό κάταγμα και κάταγμα ισχίου.
Η οστεοπόρωση αποκαλείται συχνά η «σιωπηλή νόσος» διότι αφαιρεί οστική μάζα χωρίς συμπτώματα. Σε πολλές περιπτώσεις, ο πρώτο «σύμπτωμα» είναι ένα σπασμένο οστό. Οι ασθενείς με οστεοπόρωση μπορεί ακόμη και να μην το γνωρίζουν. Τα οστά τους γίνονται τόσο αδύναμα που μια ξαφνική πίεση, χτύπημα ή πτώση προκαλεί ένα κάταγμα ισχίου ή την κατάρρευση ενός σπονδύλου που μπορεί αρχικά να είναι αισθητή με τη μορφή σοβαρού πόνου στην πλάτη, την απώλεια ύψους, ή την παραμόρφωση της σπονδυλικής στήλης (κύφωση).
Αρκετές μελέτες επέδειξαν ότι η συμπλήρωση της διατροφής μας μόνο με ασβέστιο δεν επαρκεί. Η προσθήκη βιταμίνης D και βιταμίνης Κ βελτιώνει σημαντικά την υγεία των οστών. Η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει οτι η βιταμίνη D διεγείρει τη σύνθεση της οστεοκαλσίνης, ενώ η βιταμίνη Κ2 είναι απαραίτητη για την ενεργοποίησή της. Μόνον όταν η οστεοκαλσίνη ενεργοποιηθεί από τη βιταμίνη Κ2 δεσμεύει στα οστά το ασβέστιο με το τον αποτελεσματικότερο τρόπο. Η βιταμίνη D και η βιταμίνη Κ2 συνεργάζονται ώστε το σώμα να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει το ασβέστιο αποτελεσματικά για τη βελτίωση της υγείας των οστών.
Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε πως η βιταμίνη K δεν δουλεύει μόνη της. Χρειάζεται συνεργάτες, και η βιταμίνη D είναι ένας σημαντικός συνεργάτης. Αυτοί οι δύο παράγοντες εργάζονται μαζί για να αυξήσουν την πρωτεΐνη Matrix Gla (MGP), η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία των αιμοφόρων αγγείων από ασβεστοποίηση. Μάλιστα, η MGP είναι τόσο σημαντική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιστημονικός τρόπος μέτρησης της καρδιαγγειακής μας κατάστασης.
Τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών σε ανθρώπους υποδεικνύουν ότι η ταυτόχρονη χρήση βιταμινών Κ2 και D μπορεί να μειώσει σημαντικά την απώλεια οστικής μάζας.
Στους ανθρώπους με έλλειψη του ενζύμου αφυδρογονάση της 6-φωσφορικής γλυκόζης (G6PD), μια σπάνια μεταβολική πάθηση, θα πρέπει να αποφεύγεται η χορήγηση βιταμίνης Κ, καθώς μπορεί να προκαλέσει αιμολυτικές κρίσεις.
Και τέλος στους ανθρώπους που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα (αντιαιμοπεταλιακά, ηπαρίνη, κουμαρινικά, sintrom) τα οποία δρουν ως ανταγωνιστές της βιταμίνης Κ, (μειώνουν την ικανότητα του αίματος να πήξει) πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στη δίαιτα καθώς πρέπει να αποφεύγεται η παράλληλη με το συμπλήρωμα πρόσληψη τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Κ.