Royal Green Οργανική ζάχαρη από άνθος καρύδας 900gr
Η Royal Green σας παρέχει τις ακόλουθες εγγυήσεις:
• 100% πιστοποιημένη βιολογική
• Βιώσιμη γεωργία
• Χαμηλός γλυκαιμικός δείκτης (35)
Ζάχαρη από άνθος καρύδας της Royal Green
Η ζάχαρη από άνθος καρύδας της Royal Green παράγεται από τον γλυκό χυμό των ανθών της τροπικής καρύδας. Οι παραδοσιακοί αγρότες της ζάχαρης αναρριχώνται ψηλά στον κοκοφοίνικα και συλλέγουν το γλυκό νέκταρ από τα άνθη. Αφού συλλεχθεί, το νέκταρ μετατρέπεται, με βραδεία θέρμανση, σε μια νοστιμότατη πλούσια ζάχαρη. Η ζάχαρη από άνθος καρύδας της Royal Green είναι 100% πιστοποιημένη βιολογική και το ιδανικό υποκατάστατο για τη ραφιναρισμένη λευκή ζάχαρη, το ζαχαροκάλαμο, τα ζαχαρότευτλα, την αγαύη, το ahorn (σιρόπι σφενδάμου) ή οποιοδήποτε άλλο σιρόπι.
Χρησιμοποιήστε τη ζάχαρη από άνθος καρύδας της Royal Green στο τσάι, τον καφέ, τις γρανίτες, το γιαούρτι, τα ποτά, τα παγωτά και άλλα επιδόρπια.
Η Royal Green δεν χρησιμοποιεί καμία απολύτως χημική ουσία, συντηρητικά, συνθετικές γλυκαντικές ουσίες ή ενισχυτικά γεύσης και τα προϊόντα είναι 100% κατάλληλα για χορτοφάγους. Νιώστε τη διαφορά τώρα!
Τι είναι όμως ο Γλυκαιμικός Δείκτης και το Γλυκαιμικό Φορτίο και ποιά η σημασία τους
Τι είναι ο ΓΔ και το ΓΦ
: Όλα τα τρόφιμα που περιέχουν υδατάνθρακες μεταβολίζονται διαφορετικά στο σώμα. Ο ΓΔ περιγράφει τη διαφορά των υδατανθράκων σύμφωνα με την επίδρασή τους στο σάκχαρο του αίματος, δηλαδή δείχνει πόσο αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, 2-3 ώρες μετά την κατανάλωση της τροφής.
Το Γλυκαιμικό Φορτίο, συμπληρώνει την κατάταξη των τροφίμων με βάση το ΓΔ καθώς λαμβάνει υπόψη του την ποσότητα των υδατανθράκων που καταναλώνονται ανά μερίδα και προσδιορίζει την ολική γλυκαιμική επίδραση του τροφίμου.
Μέτρηση ΓΔ
Η κλίμακα ταξινόμησης κυμαίνεται από 0 έως 100, με το 100 να αποτελεί την τιμή που αντιστοιχεί στα τρόφιμα αναφοράς (άσπρο ψωμί ή η γλυκόζη). Έτσι τα τρόφιμα κατηγοριοποιούνται σε υψηλού, μέτριου και χαμηλού ΓΔ.
Τρόφιμο με Γλυκαιμικός Δείκτης (ΓΔ)
Χαμηλό ΓΔ 70
*Πηγή: American Diabetes Association
Υψηλός ΓΔ VS Χαμηλό ΓΔ
Τα τρόφιμα με υψηλό ΓΔ προκαλούν άμεση αντίδραση της ινσουλίνης με αποτέλεσμα την απότομη και μεγάλη αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Η απότομη πτώση του σακχάρου που ακολουθεί, προκαλεί υπογλυκαιμία, (εξάντληση, πείνα κλπ). Ο οργανισμός τότε ωθείτε να αναζητήσει εκ νέου τροφή. Αντίθετα, τα τρόφιμα με χαμηλό ΓΔ απελευθερώνουν αργά και σταθερά γλυκόζη και συνεπώς ενέργεια στο σώμα, με αποτέλεσμα να δίνουν ένα παρατεταμένο αίσθημα κορεσμού και να μειώνουν το αίσθημα της πείνας.
Οφέλη από τη διατροφή χαμηλού ΓΔ
1. Συμβάλλουν στην καλύτερη γλυκαιμική ρύθμιση
2. Βελτιώνουν την ευαισθησία του σώματος στην ινσουλίνη
3. Βοηθούν στην απώλεια βάρους, όπως και στη διατήρησή της απώλειας
4. Συμβάλλουν στην μείωση της εμφάνισης των καρδιαγγειακών νοσημάτων
5. Συμβάλλουν στη βελτίωση του λιπιδαιμικού προφίλ
6. Μειώνεται το αίσθημα της πείνας, καθώς το αίσθημα κορεσμού διαρκεί περισσότερο.
Πίνακας ΓΔ διαφόρων τροφίμων
Τρόφιμο ΓΔ
Λευκό Ρύζι 125
Ψητή πατάτα 121
Κορν φλεικς πρωϊνού 119
Μέλι 104
Καρπούζι 102
Καρότα 101
Άσπρο ψωμί 100
Παγωτό 87
Χυμός πορτοκαλιού 81
Μπανάνα 75
Σπαγγέτι 58
Μήλο 51
Φακές 40
Ζάχαρη Καρύδας 35