Περιέχει D-μαννόζη, ένα απλό σάκχαρο φυσικής προέλευσης που βρίσκεται σε αφθονία σε επιλεγμένα φρούτα, όπως το κράνμπερι με την επιστημονική ονομασία βακκίνιο το μακρόκαρπο.
Η D-μαννόζη εμφανίζει εξαιρετικά χαμηλό μεταβολικό ρυθμό και δεν επηρεάζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η πλειονότητα της προσλαμβανόμενης μέσω της τροφής D-μαννόζη να απεκκρίνεται στα ούρα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Από εκεί συνεχίζει το ταξίδι της μέσω του ουρητήρα, της ουροδόχου κύστης και της ουρήθρας και σε συνδυασμό με τη φυσική μαστίχα Χίου συμβάλλει στην υποστήριξη και διατήρηση ενός υγιούς ουροποιητικού συστήματος.
Η μαστίχα Χίου έχει αποδεδειγμένη παραδοσιακή χρήση από το 1997 και έχει ονομαστεί ως Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Η τεχνογνωσία για την καλλιέργεια της Μαστίχας Χίου έχει συμπεριληφθεί από την UNESCO στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.
Η χλωροκρεσόλη είναι μια φαινόλη που περιέχεται στη μαστίχα Χίου, και έχει αντιμικροβιακή και αντιμηκυσιατική δράση και μειώνει την ανάπτυξη αποικισμού παθογόνων βακτηρίων στο ουροποιητικό σύστημα.
Μελέτη σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες, έδειξε ότι ο συνδυασμός της D-μαννόζης και της ινουλίνης, που περιέχεται στην μαστίχα Χίου, αποτελεί κύρια θεραπεία, φυσικής προσέγγισης, για υποτροπιάζουσες ουρολοιμώξεις και την ενίσχυση της υγείας του ουροποιητικού.