Τα δύο βασικά συστατικά η καρβακρόλη και η θυμόλη δίνουν την αντιοξειδωτική ιδιότητα του ελαίου. Είναι ικανό να αντιμετωπίσει ένα ευρύ φάσμα από μικρόβια, μύκητες (όπως ο σταφυλόκοκκος, ο στρεπτόκοκκος, ο μικρόκοκκος) και βακτήρια. Βοηθάει σε προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από όλους τους παραπάνω μικροοργανισμούς όπως ιώσεις, εποχιακές και ειδικές γρύπες, ηπατίτιδα, εγκεφαλίτιδα, ωτίτιδα, δερματίτιδα, εκζέματα, ψωριάσεις, αρθρίτιδες, οστεοαρθρίτιδες, ρευματισμούς, αλλεργίες, άσθμα, πνευμονία, ιγμορίτιδα. Επίσης βοηθάει στην διάρροια, τα εντερικά, τα πεπτικά προβλήματα, τις κολίτιδες και τον τυμπανισμό.
Αποτελεί από μόνο του ένα φυσικό ισχυρό αντιβιοτικό και μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε διάφορες λοιμώξεις του αναπνευστικού, του πεπτικού, των γεννητικών οργάνων όπως είναι η προστατίτιδα στους άνδρες και η ουρολοίμωξη στις γυναίκες που έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία τους καλοκαιρινούς μήνες”.
Χρήση: το διαλύετε σε λίγο ελαιόλαδο και κάνετε τοπική επάλειψη. Ανακουφίζει από τον πόνο, το τσούξιμο και τον κνησμό που έχουν προέλθει από τσιμπήματα, εγκαύματα και δερματοπάθειες.
Πρόταση: μπορείτε να διαλύσετε μια με δύο σταγόνες σε λίγο νερό, τσάι, χυμό, γάλα ή ακόμη βάζετε μια με δύο σταγόνες ριγανέλαιου σε ένα κουταλάκι του γλυκού με ελαιόλαδο για 2-3 φορές την ημέρα.