Η κρεολική ποικιλία αποκαλείται «βασίλισσα του κακάο», δεδομένου ότι είναι η πιο πλούσια θρεπτικά. Το κρεολικό κακάο είναι μια αρχαία μη-υβριδική ποικιλία, σπάνια και ακριβή, διάσημη για τη σύνθετη γεύση και το άρωμά της. Μικρό μόνο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής προέρχεται από τα κρεολικα δέντρα.
Μπορεί να αυξήσει τη δύναμη του μυοκαρδίου, μειώνει τις θρομβώσεις του αίματος, ρυθμίζει την πίεση του αίματος και μειώνει την πιθανότητα θρόμβων του αίματος και εγκεφαλικών. Οι κόκκοι του κακάο επίσης βοηθούν στη μείωση των συμπτωμάτων και του κινδύνου σκλήρυνσης των αρτηριών, των φλεβών και των εμμηνορροϊκών επώδυνων μυϊκών συστολών.
Μειώνει το άγχος και αυξάνει την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε το στρες. θεωρείται ότι βοηθά στη βελτίωση του προβλήματος της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Είναι μια από τις 2 τροφές στον πλανήτη που κάνει καλό στον εγκέφαλο.
Συστατικά |
Παράγεται απο ακατέργαστους ωμούς κόκκους κακάο ποικιλίας Criollo |
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. |
Ενέργεια: 1706kj/405kcal - Πρωτεϊνες: 27,6γρ. - Φ.Ίνες: 4,2γρ.- Υδατάνθρακες: 45,60γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα:0,80g - Λίπη: 11,16γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:6,5gr - Aλατι: 0,1gr |