Αρκετές μελέτες έχουν ερευνήσει τα επίπεδα αντιοξειδωτικής δράσης που εμφανίζονται στα λευκά μούρα. Επίσης περιέχουν γνωστούς ενισχυτές του ανοσοποιητικού, όπως η βιταμίνη C και Ε. Τα λευκά μούρα είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, τα πολύχρωμα φυτοχημικά, που ευθύνονται για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους. Οι ανθοκυανίνες θεωρείται πως προστατεύουν την καρδιά, αναστέλλουν τη συσσωμάτωση αιμοπεταλίων και την αύξηση του οξειδίου του αζώτου και μειώνουν τον κίνδυνο σκλήρυνση των αρτηριών. Ερευνητικές δοκιμές έχουν αποδείξει την ικανότητα της ανθοκυανίνης να εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό καρκινικών κυττάρων και το σχηματισμό όγκων. Έχει επίσης αναφερθεί πως βοηθά στην πρόληψη νευρικών δυσλειτουργιών όπως της νόσου του Alzheimer και του Πάρκινσον. Ένα άλλο αντιοξειδωτικό που βρέθηκε στα λευκά μούρα είναι η ρεσβερατρόλη (παρούσα σε κόκκινο κρασί). Η ρεσβερατρόλη, επιδεικνύει παρόμοιες προστατευτικές ιδιότητες με την ανθοκυανίνη, αλλά επίσης ενεργοποιεί τη μείωση της γλυκόζης στο αίμα και της κακή χοληστερόλης (LDL). Έχει βρεθεί πως το εκχύλισμα μουριάς μπορεί να αποτελέσει πιθανή θεραπεία για την παχυσαρκία και το διαβήτη τύπου 2. Μια σημαντική έρευνα υποστηρίζει πως η ρεσβερατρόλη μειώνει την αποθήκευση λίπους στο ήπαρ. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η θεωρία συνδέει τις σύγχρονες επιστημονικές μελέτες με την αρχαία κινεζική φαρμακευτική πρακτική κατά την οποία τα μούρα προτάσσονταν για τον καθαρισμό αυτού του ζωτικού οργάνου.
Τα λευκά μούρα περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και προστατευτικά αντιοξειδωτικά. Έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε κάλιο από μια μπανάνα (776mg ανά 100γρ). Μια μικρή ποσότητα αποξηραμένων λευκών μούρων καλύπτει σχεδόν το 10% των ημερησίων αναγκών του οργανισμού σε ασβέστιο. Είναι επίσης εξαιρετική πηγή σιδήρου, ένα σπάνιο χαρακτηριστικό για τα μούρα, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη του οργανισμού και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.