Όλα Bio Βιολογικό Παρθένο Λάδι Καρύδας Ψυχρής Έκθλιψης Raw 200gr
Το λάδι καρύδας προέρχεται από τη σάρκα ώριμων καρύδων. Το έλαιο καρύδας αντέχει στη θερμότητα και έτσι είναι κατάλληλο για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Οξειδώνεται αργά, ανθεκτικό στο τάγγισμα και έχει διάρκεια ζωής περίπου δύο χρόνια ή περισσότερο.
ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ ΒΙΟ 200ml
Βιολογικό ..... αντιγηραντική και αντιοξειδωτική δράση
Το λάδι καρύδας είναι ένα δημοφιλές και αρκετά θρεπτικό έλαιο που προέρχεται από τη σάρκα ώριμων καρύδων. Η καρύδα αποτελεί την κύρια πηγή τροφής εδώ και αιώνες σε όσους ζουν στους τροπικούς κύκλους, αλλά η χρήση της στη βιομηχανία και την κοσμετολογία την έχει καθιερώσει σαν ένα αρκετά βιώσιμο εμπόρευμα. Το έλαιο καρύδας αντέχει στη θερμότητα και έτσι είναι κατάλληλο για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Οξειδώνεται αργά, ανθεκτικό στο τάγγισμα και έχει διάρκεια ζωής περίπου δύο χρόνια ή περισσότερο. Η αγνή κρέμα καρύδας που βγαίνει με τη διαδικασία υγρής άλεσης έχει απεριόριστο χρόνο ζωής.
Η σύνθεση του ελαίου καρύδας: Η καρύδα είναι αρκετά επωφελής για την υγεία σε πολλούς τομείς και αυτό συμβαίνει εξαιτίας των θρεπτικών ινών της. Παρόλο αυτά το λάδι που παίρνουμε από αυτήν είναι μία θαυμάσια πηγή τροφής που όμως χρησιμοποιείται και στην φαρμακολογία. Δεν έχει κερδίσει άδικα τη φήμη σαν το πιο υγιεινό έλαιο που υπάρχει στον κόσμο ακόμα και αν πριν μερικά χρόνια είχε ενοχοποιηθεί λανθασμένα η περιεκτικότητά της σε κορεσμένο λίπος σαν κάτι το ανθυγιεινό.
Τι είναι όμως αυτό το διαφορετικό της καρύδας; Τα έλαια και τα λίπη αποτελούνται από μόρια που ονομάζονται και λιπαρά οξέα. Αυτές οι ομάδες κατατάσσονται είτε ανάλογα με τον κορεσμό ή ανάλογα με το μοριακό μήκος και το μέγεθος της αλυσίδας άνθρακα σε κάθε λιπαρό οξύ. Τα μονοακόρεστα λίπη και τα πολυακόρεστα λίπη είναι ένα παράδειγμα της πρώτης κατηγορίας. Η δεύτερη ταξινόμηση βασίζεται στο μοριακό μέγεθος ή το μήκος της αλυσίδας άνθρακα του λιπαρού οξέος του. Μακριές αλυσίδες ατόμων άνθρακα αποτελούνται από μεμονωμένα λιπαρά οξέα με ένα συνημμένο άτομο του υδρογόνου. Υπάρχουν λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας γνωστή ως SCFA, μέσης αλυσίδας λιπαρά οξέα (MCFA), όπως λάδι καρύδας και μακράς αλυσίδας λιπαρά οξέα (LCFA). Είτε ακόρεστο ή κορεσμένο, η πλειοψηφία των λιπών και ελαίων στη διατροφή μας αποτελείται από μακρές αλυσίδες λιπαρών οξέων. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των λιπαρών οξέων που καταναλώνονται είναι LCFA.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ |
Βιολογικό Προϊόν |
|
Χώρα |
ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ |
Συστατικά |
Λάδι καρύδας (*=προϊόν βιολογικής γεωργίας) |
Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ. |
Ενέργεια: 3760kj/900kcal - Λίπη: 100g εκ των οποίων κορεσμένα: 90g- Μονοακόρεστα: 3g - Πολυακόρεστα: 7g - Υδατάνθρακες: 0γρ. εκ των οποίων σάκχαρα: 0g - Φ.Ίνες: 0g - Πρωτεΐνες: 0g- Αλάτι: 0g |
ΕΙΔΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ |
Χρήση |
Σαν λάδι ή σαν βούτυρο σε σαλάτες, αλλά και στο μαγείρεμα καθώς είναι αυθεντικό σε υψηλές θερμοκρασίες. Για καλλυντική χρήση για βαθιά ενυδάτωση προσώπου και σώματος. |
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ |
Βάρος Τεμαχίου |
200ml |
ΣΥΝΤΑΓΗ
ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ & ΣΜΕΟΥΡΑ
Ένα νόστιμο ωμό vegan ς κέικ. Επειδή δεν πρέπει όλες οι πίτες να περάσουν από το φούρνο. Αν ψάχνετε για κάτι τραγανό αλλά κρεμώδες ταυτόχρονα, αυτή είναι η ευκαιρία σας.
Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσης και ένα μείγμα αισθήσεων. Συνδυάζει τη γλυκιά, την κρεμώδη υφή και την ελαφρώς όξινη και φρέσκια γεύση. Ιδανικό για κάθε γεγονός. Υγιεινή συνταγή και χωρίς ψήσιμο.
Συστατικά:
Για τη βάση:
- 200 γρ. νιφάδες βρώμης ΟΛΑ ΒΙΟ (χρησιμοποιήστε βρώμη χωρίς γλουτένη εάν το χρειάζεστε).
- 60 ml λάδι καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
Για την γέμιση της τάρτας:
- 100 γρ. κάσιους ΟΛΑ ΒΙΟ (μουσκεμένα για 8 ώρες)
- ½ αβοκάντο
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ΟΛΑ ΒΙΟ
- 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα lime (λαιμ)
- Μισό φλιτζάνι χυμό lime
- 40 ml. του σιρόπι αγάβης
- 60 ml. ρόφημα καρύδας Ecomil
- 1/2 φλιτζάνι κράνμπερρυ και σμέουρα ΟΛΑ ΒΙΟ
Προετοιμασία:
Πρώτα απ 'όλα, ας προετοιμάσουμε τη βάση του κέικ μας. Για να το κάνετε αυτό ρίξτε τις νιφάδες βρώμης και λάδι καρύδας στον επεξεργαστή σας και δώστε μερικές στροφές για να αναμιχθούν καλά.
Χύστε το μισό μείγμα σε ένα από τα καλούπια και το άλλο μισό στο άλλο. Ψύξτε για τουλάχιστον 1 ώρα (για να σταθεροποιήσετε τη βάση).
Για να προετοιμάσετε το γέμισμα, βάλτε τα κάσιους να μουλιάσουν τη νύχτα πριν. Αφού τα έχετε ετοιμάσει, τα πλένετε και τα τυλίγετε καλά. Ανακατέψτε τα κάσιους, αβοκάντο, λάδι καρύδας, ξύσμα lime, χυμό lime, σιρόπι αγάβης και γάλα καρύδας στον επεξεργαστή σας. Επεξεργαστείτε τα πάντα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρέστε τα καλούπια από το ψυγείο και διαιρέστε το ¾ του μείγματος μεταξύ των δύο ταρτών. Ψύξτε άλλη μια ώρα. Αφήνουμε το ¼ του μείγματος για το γέμισμα με κόκκινα φρούτα.
Συνδυάστε το υπόλοιπο μείγμα με τα κόκκινα φρούτα. Βγάλτε ξανά τα καλούπια και προσθέστε αυτή την τελευταία στρώση. Διακοσμήστε με κράνμπερρυ και σμέουρα και φυλάξτε στο ψυγείο τουλάχιστον μερικές ώρες πριν το σερβίρετε.